keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Peruna- jauheliha- pinaatti curry

Peruna- jauheliha- pinaatti curry


2 rkl öljyä
2 kokonaista neilikkaa
1 vihreä kokonainen kardemumma
1 rkl inkivääriä raastettuna
2-4 valkosipulia puristettuna
1 tl chilijauhetta
suolaa maun mukaan
½ tl kurkumaa
2 sipulia hienonnettuna
2 iso tomaatti kuutioituna
1-2 pieni vihreä chili pitkittäin halkaistuna
400 g (lampaan) jauhelihaa
2-3 isohkoa perunaa melko pieniksi kuutioituna
kasa pinaattia/pak choita/ lehtikaalia 

VALMISTUS

1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää neilikat ja kardemumma. Kun ne alkavat tuoksua (10-15 sekunnin päästä), lisää inkivääri-valkosipulitahna, chilijauhe, suola ja kurkuma. Lisää muutaman sekunnin päästä sipuli ja anna sipulin kuullottua. Lisää tomaatti ja vihreä chili, sekoita hyvin ja paista hetki.

2. Lisää jauheliha ja sekoita se hyvin mausteiden kanssa sekaisin, lihaa samalla pieniksi murusiksi puuhaarukalla rikkoen. Jatka paistamista melko kovalla lämmöllä, kunnes liha on ruskistunut. Lisää perunat ja sen verran vettä, että seos peittyy. Peitä kannella ja hauduta, silloin tällöin sekoitellen, kunnes vesi on lähes haihtunut ja perunat ovat melkein kypsiä. Lisää pinaatti ja jatka hauduttamista vielä muutaman minuutin ajan. Jos vesi ei ole kokonaan haihtunut, jatka paistamista ilman kantta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti