sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Gluteeniton naan-leipä


Päätin kokeilla gluteenitonta ruokavaliota, koska vatsa on kokoaika järkyttävässä pöhö tilassa.
Kaurapuuron vaihdoin tattariin ja eron olen tässä 3päivän aikana huomannut ihan selvästi.

Syötiin yön yli haudutettua Pulled Pork:ia ja mun oli saatava naan-leipää sen kaveriks. Joten mun luova keittiö lähti taas käyntiin. Naan-leipä tulisi tehdä jogurttiin, mutta kappas eipä jääkaapissa sitä ollut, joten korvasin jogurtin rahkalla. Ihan hyviä niistä tuli rahkallakin tehtynä.

Gluteeniton Naan-leipä
8 kpl

2,5 dl vettä
2tl hiivaa
1tl psylliumia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
       1 dl rahkaa tai  maustamatonta jogurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
n. 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
  Pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.

Laita psyllium + hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin.
Lisää veteen suola, sokeri,rahka ja kevyesti vatkattu muna.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.
Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.
Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan.
Taputtele pellille (joka on vuorattu foliolla) jauhotetuin käsin ohuiksi soikeiksi leiviksi.
Anna kohota liinan alla. Paista paistinpannulla oliiviöljyssä pintaan väriä ja sen jälkeen. Laita halutessani seesamin- tai unikonsiemeniä pinnalle.
Paista leivät foliolla peitettyinä 275-300 asteisessa uunissa keskitasolla 5-8 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti