lauantai 18. tammikuuta 2014

Herkkuja viikonlopun viettoon

Nyt, kun edellisessä postauksessa oli puhetta makeanhimosta, niin kyllähän sitä itselläänkin aina ajoittain makeanhimo iskee! Eihän sille mitään vaan voi. Joten minäpä päätin kokeilla The Good Morning bloggaajan TOP 5 reseptejä. Kokeiluun otin tuon mutakakun, että proteiini omenapiirakan. Meillä voiton ehdottomasti vei tuo omenapiirakka! Hyvänä kakkosena tuli tuo mutakakku. 


Ei tuo mutakakku oikeata mutakakkua voita ainakaan niiden mielestä, jotka pitävät vaaleista jauhoista+ sokerista+ voista.. mutta mulle, joka ei niin välitä edellä mainituista asioista (ja muutenkin mulla on omituinen makua-aisti), kun en niin pidä makeista jutuista niin tää menee ihan täydestä kahvi herkkuna. Ja jopa pienemmät lapset tykkäsi tästä! Pyysivät lisää! Pienenä annoksena makean himon herkkuna tää toimii! Mutakakku toimi mulle, mutta jotain jäin siinä kaipaamaan. Joten taidan joku kerta yrittää tuunata alkuperäistä reseptiä. 



Mutakakku á la Kaisa
Kerros 1
1/2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinöitä (ellet halua mutakakusta nutella-versiota, korvaa hasselpähkinät manteleilla tai cashewpähkinöillä)
1 rkl maapähkinävoita (ei välttämätön)
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa (maidoton versio: 1/2 dl valintasi mukaista nestettä, esim. kahvia)
1 dl 
(10 kpl) kuivattuja taateleita

Kerros 2
1 avocado
3-4 rkl kaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisen suklaan maun haluat)
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria, vaniljauutetta jne.)
4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta)
2 rkl intiaanisokeria (tai muuta hermesetasta pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai sokeria)
1,5 rkl kookosöljyä (voi skipata halutessaan, mutta silloin koostumus jää todella kosteaksi)
Sekoita ensimmäisen kerroksen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ole kärsivällinen, sillä tämä vaihe saattaa ottaa aikansa mutta on kaiken vaivan veroinen! Mikäli tahna ei tunnu soseutuvan millään, voit lisätä 1-2 rkl lisää maitoa. Varo kuitenkin ettei maitoa lorahda liikaa, muuten saat mutakakun sijaan suklaavanukasta. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian/pienen vuoan pohjalle tasaisesti.
Valmista kerros 2 samaan tapaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Laita rasian kansi kiinni/peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Mikäli valmistat mutakakun aamulla, voit nauttia sitä jo illalla!
Proteiiniomenapiirakka
2,5 dl kaurahiutaleita
2 scoopia (60g) vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
(1/2 dl makeutusta. esim Hermesetasta)

4 munanvalkuaista
2 muussattua banaania
1/2 dl vettä
1/2 dl maitorahkaa tai luonnonjugurttia

3 omenaa tilkka öljyä


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet keskenään erillisessä kulhossa. Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina öljyllä voideltuun piirakkavuokaan. Pese ja pilko omenat. Paista omenoita pannulla öljytilkassa kunnes ne ovat pehmenneet hieman ja mahdollisesti saaneet väriä pintaan. Asettele omenat piirakan päälle ja ripottele halutessasi kanelia. Itse heitin päälle vielä saksanpähkinöiden jämät.  Lykkää vuoka uuniin ja paista puolisen tuntia.

Vaniljakastike

maustamatonta luonnonjogurtia
Vanilja heraproteiinia
loraus vanilja siirappia
(Hermesetas makeutusnestettä)

Kaikki aineet keskenään kupissa sekaisin!



Lähdin illalla ystäväni luokse ja vein mukanani omenapiirakkaa + vaniljakastiketta, tämä omenapiirakka teki sielläkin kauppansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti