sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Perheeni viikonlopun pöperöt

Kuten taisin mainita, että tässä valmennuksessa on niin hyvin ruoka-aineita valittavana, että siitä pystyy soveltamaan itselleen, että muksuille maittavaa body-ruokaa. Aamupalana on kaurapuuroa + päärynää, namsk! Ilman kahvia tää kone ei päivään käynnisty ja tarvitaanhan sitä hyvinvointiin pirteän keltaisen vitamiinivoimajuoman + omegat.




                                                     Broilerin rintaa uunissa neljälle 







1 punainen paprika suikaleina

1 keltainen suikaleina
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 broilerin rintaa luineen tai ilman
Santa Marian Mango Curry mausteseosta
100 g kirsikkatomaatteja

2 sipulia renkaina
 
2 dl ruokakermaa rasvaa 10%
(n. 100 g juustoraastetta)
Laita uunivuoan pohjalle sipulit, paprikat,  ja valkosipuli.
Nosta pinnalle broilerin fileet, rouhi fileiden molemmille puolille mausteseosta.
Ripottele pinnalle kirsikkatomaatit.
Kaada päälle keskenään sekoitettu kerma ( ja juustoraaste.)
Kypsennä 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 40-60 minuuttia riippuen fileiden paksuudesta.


Lisukkeena raikasta salaattia + täysjyväriisiä


Makaroonilaatikko aka formulaloota

1 sipuli

3 rkl rypsiöljyä
5 dl täysjyvämakaronia
400 g paistijauhelihaa
1/4–1/2 tl pippuria myllystä
2 tl suolaa
paprikasuikaleita paljon


Munamaito


3 kananmunaa

8 dl täysmaitoa

Laita suuri kattilallinen suolattua vettä kiehumaan makaronia varten. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se paistinpannussa puolessa öljymäärässä pehmeäksi. Siirrä lautaselle odottamaan. Laita makaronit kiehumaan 8 minuutiksi.Ruskista jauheliha kuumassa pannussa öljyssä Lisää sipuli, paprika ja mausteet.Valuta makaronit ja jäähdytä täyttämällä kattila kylmällä vedellä. Näin makaronit pysyvät irtonaisina.Sekoita munat ja maito suuressa kulhossa. Lisää jauheliha ja valutetut makaronit. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Kypsennä uunissa ensin noin 45–60 min tai kunnes lähes kaikki munamaito on hyytynyt.

                                              

        Mun ruokavalioon sopiva tonnikalaversio formulalootasta


Tästä formulalootasta tein oman tonnikala version eli otin muut aineet punnittuna paitsi jauhelihan omaan kippoon ja laitoin tilalle tonnikalaa + kermaviiliä. Lisäsin myös kurkkua ja tomaattia. Kermaviilin maustoin: sitruunaa, suolaa, oliiviöljyä, joka maustettu sitruunalla ja hieman pippuria.















Mustikka-kardemummarahka iltapalaksi



* Purkki rahkaa

* Bonne mustikkasosetta tai pakastemustikoita
* Kardemummaa
* Makeutusnestettä




Ei muutakuin kokkailemaan perheelle maittavaa ruokaa, joka on terveellistä. Nyt mä hyökkään mun iltapalarahkan kimppuun ja sitten nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti