maanantai 13. tammikuuta 2014

Mustikkajuustokakku

Vaikka sitä noudattaakin tiukkaa ruokavaliota on ajatukset välillä herkuissa. Ja mähän rakastan leipomista ylikaiken! Olen leiponut muille herkkuja ja mun itse on olllut helppo pysyttäytyä niistä erossa, kun tiedän mun tavoitteen ! Siltikin olisi niin kiva välillä itsekin herkutella, eihän siitä pääse yli eikä ympäri, että juustokakku on taivaallisen hyvää! Sitten silmiini osui mun ruokavalioon sopiva juustokakku! Ja mullahan on tapana luoda leipomuksista oma versio. Tälläkertaa mä ajattelin pysytellä resptissä, mutta toisin kävi! Alkuperäisessä reseptissä kakku tehdään uunissa ja täytteenä on mansikkaa. Mulle kävi niin, kun aloin luomaan tätä herkkua täydessä iltahärdellissä lasten kera niin uups, tää mamma meni sekaisin ja työnsi liivatteet itse kakkutaikinan sekaan vaikka ne kuului päällysteeseen... noh, tästä tuli sitten hyydytetty juustokakku. Ja aivan taivaallisen hyvää tulikin! Nyt on mun juustokakku puute tyydytetty ;) 



Mustikkajuustokakku

AINESOSAT:

- 400 g Philadelphia 3% tuorejuusto
- 250 g laktoositon rasvaton maitorahka 
- 60 g FAST Pudding Mustikka- Vanilja
- 6 valkuaista
-  Makeutusnetstettä (Hermesetas)
- 2 rkl sitruunamehutiivistettä
- Loraus vanilja-aromia
+ 1 tl psylliumia  

4 liivatelehteä

KAKUN PÄÄLLE:

- 3 liivatelehteä
- 125 g pakastemustikoita
- 1,5dl Bonne mustikkasose
- loraus Fun Lightia (mansikka)
- 1 dl kuumaa vettä

Vaahdota valkuaiset omassa kulhossa. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita taikinan kaikki loput aineet yhdessä sähkövatkaimella. Yhdistä taikinaan valkuaisvaahto lusikalla nostellen, jotta rakenteesta tulee ilmava. Lisää makusi mukaan makeutusnestetä + vanilja-aromia. Lämmitä mehu joko kattilassa tai mikrossa ja lisää kuumaan nesteeseen vedestä puristetut liivatteet. Anna nesteen ihan hetki jäähtyä ja lisää  se sitten varovasti taikinan sekaan. Kaada taikina piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita pohja hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Päällinen: laita hieman kohmeisia mustikoita kakun pinnalle. Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna mehu+ vesi joko mikrossa tai kattilassa, purist aliivatteista vesi, lisää liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos Bonne mustikkasoseeseen ja kaada seos kakun päälle niin, että mustikat peittyy. Laita valmis kakku jääkaappiin hyytymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti