Mustikkajuustokakku
AINESOSAT:
- 400 g Philadelphia 3% tuorejuusto
- 250 g laktoositon rasvaton maitorahka
- 60 g FAST Pudding Mustikka- Vanilja
- 6 valkuaista
- Makeutusnetstettä (Hermesetas)
- 2 rkl sitruunamehutiivistettä
- Loraus vanilja-aromia
+ 1 tl psylliumia
4 liivatelehteä
KAKUN PÄÄLLE:
- 3 liivatelehteä
- 125 g pakastemustikoita
- 1,5dl Bonne mustikkasose
- loraus Fun Lightia (mansikka)
- 1 dl kuumaa vettä
Vaahdota valkuaiset omassa kulhossa. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita taikinan kaikki loput aineet yhdessä sähkövatkaimella. Yhdistä taikinaan valkuaisvaahto lusikalla nostellen, jotta rakenteesta tulee ilmava. Lisää makusi mukaan makeutusnestetä + vanilja-aromia. Lämmitä mehu joko kattilassa tai mikrossa ja lisää kuumaan nesteeseen vedestä puristetut liivatteet. Anna nesteen ihan hetki jäähtyä ja lisää se sitten varovasti taikinan sekaan. Kaada taikina piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita pohja hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
Päällinen: laita hieman kohmeisia mustikoita kakun pinnalle. Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna mehu+ vesi joko mikrossa tai kattilassa, purist aliivatteista vesi, lisää liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos Bonne mustikkasoseeseen ja kaada seos kakun päälle niin, että mustikat peittyy. Laita valmis kakku jääkaappiin hyytymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti